

Regional Webinar for OIE National Focal Points for Veterinary Products (7th Cycle) Agenda for English Speaking Africa (23-24 February 2022) 10:00 am to 13:00 pm (Southern African Time)

Day 1	23 February 2022	
Time allocation	Topic: Veterinary Products	Moderator: Samuel Wakhusama Speaker
09:45-10:00	Participants connection	
10:00-10:10	Welcoming to the Webinar and Zoom rules-	Samuel Wakhusama
(10 minutes)	interactive introduction Opening remarks	Moetapele Letshwenyo
10:10-10:15	Introduction to the objectives 7 ^h cycle	OIE Headquarters
(5 minutes)		
10:15-10:50	OIE Procedure for Registration of	OIE Headquarters
(10 minutes	Diagnostic Kits	Mária Szabó and Javier
presentation,	Discussion on the current situation in the	Yugueros-Marcos
15 minutes	Region- <i>identification of the needs</i>	Focal Points (FP)
Q&A)		
10:50-11:10	Why do we need quality assured veterinary	Jean Pierre Orand, OIE
(15 minutes	medicinal products, focus on the recent	Collaborating Centre - ANSES
presentation,	update on PICS	
5 minutes Q&A)		
11:10-11:20	Break	
11:20-11:40	Update on the Global surveillance and	Javier Yugueros-Marcos
(15 minutes	monitoring of substandard and falsified	OIE -HQ
presentation,	veterinary products	
plus 5 minutes	Zimbabwe 's experience	Zivanai MAKONI
Q&A)		FP of Zimbabwe
11:40-12:10 20 minutes	Follow up of the Manual on the minimum requirements how to set up a basic	HealthforAnimals/ Rondeep Bhui
presentation	pharmacovigilance system, advantage of	
(10 minutes for	using relevant VICH guidelines	
discussion)	Discussion on the Regional approach	Regional Representation
12:10-12:30	Harmonization/Regulatory Convergence in	G Thobokwe SADC (TBC)
(20 minutes)	Africa	Noel Joseph – UK VMD
12:20 -12.30	Global Regulatory Dossier Framework for	HealthforAnimals (Erik de
(10 minutes)	Veterinary Medicinal Products	Ridder)
12:30-12:45	Discussion	All, coordinated by the OIE
(15 minutes)	Muse we of the first day	HQ Designed Despectation
12:45-13.00	Wrap-up of the first day	Regional Representation



Day 2	24 February 2022	
Time allocation	Topic Antimicrobial Resistance	Moderator: Moetapele Letshwenyo Speaker
09:45-10:00	Participants connection	
10:00-10:05 (5 minutes)	Introduction to day 2	Mária Szabó OIE HQ & Regional Representation
10:05-10:10 (5 minutes)	Update on the OIE Antiparasitic Resistance activities	Mária Szabó OIE HQ
10:10-10:30 20 minutes)	General overview on the two surveys on anthelmintics conducted in Africa focus on English Speaking Africa	Patrick Vudriko
10:30-11:40 (10 minutes)	Discussion	Patrick, Regional Representation and Mária
11:50-12.00 (10 minutes)	AMR Tripartite Activities	Ólafur Valsson (OIE HQ)
12.00-12.10 (10 minutes)	Global Antimicrobial Resistance and Use Surveillance System (GLASS) advocated by WHO.	Laetitia Gahimbare (WHO)
12.10-12.20 (10 minutes)	Tripartite Integrated System for Surveillance in AMR and AMU (TISSA).	Tabitha Kimani (FAO)
12:20-12.40 (20 minutes)	Discussion	Regional Representation
12:40-13:00 (20 minutes)	Break	
13:00-13:10 (10 minutes)	Antimicrobial Use Data Collection: Field Level	Idrissa Savadogo OIE HQ (AMU Team)
13:10 -13:20 (10 minutes)	AMR/AMU in Aquaculture	Dante Matéo OIE HQ
13:20-13:30 (10 minutes)	Discussion	
13:30-13:40 (10 minutes)	General feedback from the Focal Points	All
13:40-13:50	Wrap-up of second day	OIE Headquarters
	Closing of the Webinar	Samuel Wakhusama